Sisukord

24/7 Veebiseminar - Isikuandmete töötlemine töösuhtes ja töötaja privaatsuse tagamine. Koolitaja: Urmas Kukk

Registreeri koolitusele
Jaga

 

Pildid / - 24_724/7 tähendab, et Teil on võimalus kuulata/vaadata varem salvestatud veebiseminari täpselt siis, kui Teile see sobib!
Tegemist on seminaridega, kus on välja toodud antud teemal kõige olulisem. Peale registreerimist saadame Teile arve ning kinnituskirja, kust leiate ligipääsu veebiseminari keskkonda. Materjalid saate alla laadida ning seminari salvestust kuulata/vaadata ühe kuu jooksul nii palju kordi kui soovite.


Eeltutvustus

Järjest rohkem tõuseb töötajate teadlikkus piirangutest nendega seotud andmete küsimisel ja kasutamisel. Seda enam, et muutunud andmekaitseõigusest on viimastel aegadel meedias üsna palju räägitud.

Õpiväljunditena veebiseminari läbinu:

  • teab oma õigustest ja kohustustest töötajaga seotud isikuandmete küsimisel, kasutamisel ja säilitamisel
  • teab isikuandmete töötlemise ja kogumise põhimõtted, delikaatseid isikuandmeid
  • teab, kuidas töödelda tööle kandideerija isikuandmeid, sh milliseid andmeid võib ja milliseid ei tohi töölesoovijalt küsida
  • teab, kuidas töödelda töötaja isikuandmeid, sh millist informatsiooni tohib/ei tohi küsida töösuhte kehtivuse ajal ning kuidas töösuhtes olles töötajalt saadud andmeid kasutada
  • teab, milliseid andmeid peamiselt töödeldakse
  • teab, kas ja millal tohib jälgida töötajate e-kirju, telefoniväljavõtteid jne
  • teab, kuidas töödelda töötaja isikuandmeid pärast töösuhte lõppemist, sh kuidas säilitada töötaja kohta kogutud andmeid, kas ja millal tohib edastada endise töötaja kohta käivat infot teistele tööandjatele jne
  • on teadlik, milline on tööandja vastutus andmekaitse nõuete rikkumise eest

Eesmärk

Antud veebiseminari eesmärk on anda tööandjale teavet tema õigustest ja kohustustest töötajaga seotud isikuandmete küsimisel, kasutamisel ja säilitamisel. Vaadatakse, milliseid muudatusi uus andmekaitseraamistik endaga kaasa tõi ja mida peaks määruse valguses silmas pidama just töösuhete kontekstis.
Koolituse tulemusena teavad osalejad oma õigustest ja kohustustest töötajaga seotud isikuandmete küsimisel, kasutamisel ja säilitamisel.


Sihtrühm

Ettevõtete ning asutuste juhid, personalijuhid, personalispetsialistid, juristid.


Teemad

Urmas Kukk käsitleb veebiseminaril järgnevaid teemasid:

  • andmekaitsest üldiselt, sh isikuandmete töötlemise ja kogumise põhimõtted, delikaatsed isikuandmed
  • tööle kandideerija isikuandmete töötlemine, sh töölesoovijalt andmete küsimine, lepingueelsed läbirääkimised jne
  • töötaja isikuandmete töötlemine, sh informatsiooni küsimine töösuhte kehtivuse ajal, töötajalt saadud andmete kasutamine töösuhtes - milliseid andmeid peamiselt töödeldakse? E-kirjade, telefoniväljavõtete ja arvuti kasutamise jälgimine – kas ja kuidas tohib
  • töötaja isikuandmete töötlemine pärast töösuhte lõppemist, sh töötaja kohta kogutud andmete säilitamine, endise töötaja kohta informatsiooni edastamine teistele tööandjatele jne
  • tööandja vastutus andmekaitse nõuete rikkumise eest

Veebiseminari täies mahus läbinud osalenule väljastatakse tõend. Tõendi väljastamise eelduseks on veebiseminaril osalemine täies mahus ning veebiseminari arve tasumine. Erandkorras võib osaleja saada veebiseminari läbimist tõendava dokumendi, kui on läbinud õppekavast vähemalt 90%.


Aeg ja maht

24/7 Teile sobival ajal ja sobivas kohas Addenda veebiseminaride keskkonnas seminarid.addenda.ee!
(2 akadeemilist tundi)


Koolitajad

Pildid / - Urmas Kukk 115x115

Urmas Kukk, Advokaadibüroo Turnstone vandeadvokaat

Urmas Kukk on lõpetanud Tartu Ülikooli õigusteaduskonna. Ta on Advokaadibüroo Turnstone vandeadvokaat, samuti Tallinna Tehnikaülikooli ja Tartu Ülikooli külalislektor (privaatsusõigus ja isikuandmete kaitse). Aastatel 2003 - 2008 oli Urmas Kukk Andmekaitse Inspektsioonis peadirektor ning osales ka uue isikuandmete kaitse seaduse väljatöötamisel.


Meetodid

Loeng, praktilised näited.


Maksumus

Seminari hind on 59 € + km (70,80 €).

24/7 veebiseminarile registreerimise järgselt saadame kinnituse ja Addenda OÜ koolitusarve. Kinnituskirjast leiate ligipääsu veebiseminaride keskkonda, kus saate alla laadida materjali ja vaadata/kuulata seminari ühe kuu jooksul nii palju kordi kui soovite. Veebiseminaride keskkonna kasutustingimustega saate tutvuda siin.
Veebiseminaride keskkond on personaalseks kasutamiseks ja ei ole jagatav kolmandatele isikutele. Kolmandatele isikutele on veebiseminari vaatamine 59 € + km ning väljastame sellekohase koolitusarve.


Maksumus sisaldab

Elektroonilisi õppematerjale, elektroonilist tõendit. 


Tasumine

Veebiseminarile registreerimise järgselt saadame kinnituse ja koolitusarve. Kinnituskirjast leiate ligipääsu veebiseminaride keskkonda, kus saate alla laadida materjali ja vaadata/kuulata seminari ühe kuu jooksul nii palju kordi kui soovite.
Veebiseminaride keskkond on personaalseks kasutamiseks ja ei ole jagatav kolmandatele isikutele.


Lisainfo

Juurdepääsu saamiseks registreerige end meie veebilehel, klõpsates nuppu REGISTREERI KOOLITUSELE!

Pildid / - 2018 Evi Freienthal-Liivak

Evi Freienthal-Liivak
+372 520 6347
addenda@addenda.ee
 

Registreeri koolitusele
Jaga

Vandeadvokaat Siret Siilbek - Projekteerija vastu esitatavate nõuete aegumine

Projekteerimisleping on oma olemuselt töövõtuleping, mille tulemiks on valmiv ehitusprojekt. Praktikas on aeg-ajalt probleeme tekitanud projekteerijate vastu esitatavate nõuete aegumine, millest praeguses blogipostituses juttu tulebki. Juhul, kui ehitusprojekti mittevastavus põhjustab ehitise puuduse, siis tsiviilseadustiku üldosa seaduse § 146 lg 2 kohaselt on lepingust tuleneva nõude ...

Loe rohkem

Liitu meie uudiskirjaga

Addenda OÜ ei jaga teie andmeid kolmandate osapooltega ning kasutab saadud andmeid vaid uudiskirjade ja turundusmaterjalide edastamiseks.